14 Ağustos 2008 Perşembe

Mukaddime


insanların, ne manaya geldiğini bilmeden sadece dil ile''Lâ İlâhe illâllah''
diyerek müslüman olup cennete gireceklerini zannetmeleri;Allah (c.c) ile beraber adına ilah koymadıkları nice ilahlara tapmalarını beraberinde getirdi.

Bu ilahlar kimi zaman ''şeyh ''ler oldu, kimi zaman benimsenen beşeri rejimler, ideolojiler; kimi zaman benimsenen beşeri rejimler ,ideolojiler ;

kimi zaman da bir tek ilahın (Allah'ın)sıfatlarından herhangi birini (görme,işitme,(gaybı bilme,kendisine dua edilme,yapılan dualara karşılık verme,yere ve göğe hakim olma,insanların fıtrat üzere yaşayabilmeleri için gerekli kanunlar hazırlama...)

kendisine yaklaştıran bir şahıs, ya da bir cisim(elle yapılan gerek metal,gerekse cam çerceveye sıkıştırılmış bir resim, gerekse tahtadan yapılmış bir put) oldu.

Oysa ki Allahu Teala Kur'an-ı Kerim'in bir çok yerinde kendisine tapacağımız , kulluk edeceğimiz , yalnız kendisinden yardım dileyeceğimiz ilahı birlememizi istiyordu.

Tıpkı Fatiha suresinde oldugu gibi '' Ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz.''

Tabiki bu da ancak Lailahe illallah 'ın ne manaya geldiğini anlayıp kalple tastikten sonra kelime-i şehadetin şartlarını yerine getirmekle mümkün olacaktır.

Küfürle müslümanlık arasında bir köprü olan kelime-i şehadet oldukça mühim olmalıydı.Çünkü ancak onunla cennet kapısı açılacaktı .

Bir çok kavramların dejenerasyonu uğramasında insanlar kelime-i şehadete de pay biçti.


Bir çok manayı taşıyan ''İLâH'' kavramı daraltılarak ''yaratıcı olarak adlandırıldı. Yani;
Allah 'tan başka ilah yoktur;Allah'tan başka yaratıcı yoktur.''olarak zannedildi.

Bu anlayışa itiraz eden hiç bir insana rastlanamazdı ki ?


Haliyle sadece dille ''la ilahe illallah ''Allah 'tan başka yaratıcı yoktur.'' diyen herkes müslüman olacaktı.


Kimliğinde Hristiyan , Yahudi, Ermeni yazsa ve müslümanlara olmadık zulümleri yapıp katletse de...

VALLAHİ; Allah 'tan başka yaratıcı olmadıgına bu gün sırplarda inanıyor,Amerikalılar da...O zaman onlarında müslüman olması gerekiyor. Öyle değil mi?...............

% KAÇ

MÜSLÜMANIZ?



Hiç yorum yok: